Cattery  Starlicious
  • Home
  • Over ons/About us
    • Over onze cattery
  • Kittens
    • Planning/Future plans
    • Verhuisd/Moved out
    • Toen & later...
  • Poezen/Girls
  • Katers/Boys (stud)
    • Buitendekking
  • Castraten/Neuters
  • Herplaatsing
  • Photos
    • Kitten gallery
    • Onze katten/Our cats
    • Onze dieren/Other pets
    • Kraamkamer/Nursery room
    • Tevreden "baasjes" / Satisfied owners
  • Kittenbeleid
    • Our policy
  • Info
    • Quito's pagina
    • Ras-informatie
    • Wist je dat...
    • Favorite links
    • Contact

Kittenbeleid

Op deze pagina kunt u wat bijkomende informatie lezen, 
alsook de zaken die wij belangrijk vinden wat betreft de nieuwe thuis & toekomst voor onze kittens.
Picture
Tevens omvat deze pag. ook quasi alles wat in ons kitten-contract staat vermeld.
Wij hanteren namelijk net als heel wat andere fokkers een kitten-contract, en dit vooral in het belang van het kitten... Ons inziens dient een kitten-contract ook hoofdzakelijk om het kitten een mooie toekomst te garanderen (mbt het welzijn en de gezondheid), 
en absoluut NIET om mensen af te schrikken !
...daarom vermelden wij ook geen gekke zaken in ons beleid/contract, enkel voor de hand liggende zaken die voor een echte kattenliefhebber wellicht zeer evident zijn.
In ons kitten-contract zit eveneens de garantie verwerkt, en uiteraard verschilt het kitten-contract voor liefhebbers enigszins van het kitten-contract voor fokkers.

Picture
* Onze kittens hebben steeds een vaste prijs
Het gebeurt wel eens dat men gaat bieden op een kitten, of dat men aandringt om een kitten goedkoper te verkopen... dat heeft dus geen zin. Indien wij een kitten goedkoper verkopen, dan heeft dat een reden, en die zal dan ook steeds worden meegedeeld.
Dit laatste geldt vooral voor kittens die samen met een ander Starlicious-kitten worden verkocht, 
of wanneer men reeds een Starlicious-katje in huis heeft, 
of wanneer een kitten een "schoonheidsfoutje" vertoont, welke de levenskwaliteit van het kitten niet beïnvloed.

* Onze kittens mogen pas ten vroegste vanaf de 4de-5de week worden bezichtigd.
Tijdens de eerste weken zijn kittens nog erg fragiel en dus ook vatbaar voor ziekten van buitenaf, daarom nemen we wat dat betreft geen risico's. 
Men kan ons tijdens die periode wel op de hoogte brengen over de eventuele interesse voor een kitten, en er kan eveneens een optie worden genomen. Een optie nemen is geheel vrijblijvend (kosteloos), en de optie-termijn wordt onderling overlegd.
"optie" = iemand heeft interesse in het kitten. En vanaf het moment dat het kitten door die persoon kan worden bezichtigd kan het niet door iemand anders worden gereserveerd/verkocht.
Indien het kitten bij bezichtiging wordt gereserveerd, dan zal dit ook worden vermeld op de kittenpagina.
Zoniet, dan is het kitten vanaf dat moment opnieuw beschikbaar.

* Ook als een kitten ouder is dan 4-5 weken kan men evt. een optie nemen, men heeft dan even bedenktijd om te beslissen of men al dan niet het kitten wil reserveren. In dit geval zal de optie-termijn door de fokker worden bepaald.
Men kan het kitten in die periode dan ook eenmalig of meermaals komen bezoeken.

* Wij vragen steeds een voorschot/aanbetaling wanneer men een kitten reserveren, 
hiervan wordt een bewijsje meegegeven
(het bewijsje wordt in tweevoud opgemaakt, en door beide partijen ondertekend)

* Een kitten bezichtigen is uiteraard geheel vrijblijvend !

* Indien men op onze wachtlijst staat, of een kitten heeft gereserveerd, zal men uiteraard op de hoogte worden gehouden over onze kittens, en bij interesse zal men ook op regelmatige basis een mailtje ontvangen ivm de ontwikkeling van het kitten, en voorzien van foto's en/of filmpjes.

* Wij verkopen géén kittens via internet !
Men kan bij interesse contact opnemen via het contact-formulier of rechtstreeks via mail voor meer informatie betreffende een kitten, en ons op de hoogte brengen over de belangstelling in een bepaald kitten. 
Evt. kan er vervolgens een optie worden genomen.
Maar als men een kitten wil reserveren, dan is het wenselijk dat men eerst op kittenbezoek komt.

* De fokker behoudt ook steeds het recht om iemand een kitten te weigeren, of een gereserveerd kitten te annuleren, dit gebeurt enkel wanneer de fokker van mening is dat dit voor het kitten het beste is, en gebeurt dus niet omwille van vooroordelen, maar vooral in het belang van het kitten !

* Wanneer men bij ons een kitten heeft gereserveerd, kan men het kitten ook tussentijdse bezoekjes komen brengen om zo mekaar al wat beter te leren kennen, of om met eigen ogen de ontwikkeling van het kitten enigszins op te volgen.
Dit is absoluut geen vereiste, maar het is dus wel mogelijk indien men dit wenst. Uiteraard gebeurt dit na afspraak.

* Wij brengen onze kittens steeds zélf naar hun nieuwe thuis, tenzij door ons expliciet wordt vermeld dat dit omwille van bepaalde omstandigheden voor ons niet mogelijk is. Dit is dus niet gebruikelijk, en gebeurt slechts bij uitzondering.
Maar in dit geval zal onderling een datum worden vastgelegd waarop de nieuwe eigenaar het kitten zelf kan komen ophalen.
Ook kittens die naar het buitenland verhuizen, brengen wij normaliter zelf naar hun nieuwe thuis.
De gemaakte onkosten mbt het vervoer zijn uiteraard voor de rekening van de fokker, tenzij het transport een vliegreis vereist.

* Indien men op de afgesproken dag niet thuis is, en de fokker hiervan niet op de hoogte heeft gebracht, of wanneer men het kitten niet op de afgesproken dag komt ophalen zonder de fokker hiervan op de hoogte is... zal de verkoop niet langer doorgaan, het kitten is dan opnieuw beschikbaar. En zal de aanbetaling niet worden terugbetaald.

* Wij laten geen kittens alleen reizen ! 
Een kitten exporteren kan dus enkel onder supervisie, maw begeleid door ons of door de nieuwe eigenaar.
Indien het kitten een lange reis naar het buitenland moet maken, en het voor ons niet mogelijk is om het kitten zelf te brengen, dan moet het kitten door de nieuwe eigenaar worden opgehaald. (Dit wordt steeds vooraf door ons vermeld !) 

* Onze kittens mogen geen "straatkatten" worden, hiermee wordt bedoeld dat ze niet vrij naar buiten mogen. Onze katten/kittens zijn dit ook niet gewend, en hebben daar dus niet de behoefte toe. De rassen die we fokken zijn ideale huiskatten !
Echter, wanneer men over een veilige-/volledig afgesloten buitenren beschikt, is het voor ons geen enkel probleem dat de kat naar buiten kan. Mits deze ren een vrije toegang biedt tot de woning, waardoor de kat zelf naar binnen kan gaan bij slecht weer. 
Wanneer de kat niet via een kattenluik naar binnen kan, moet de ren voorzien zijn van een overdekt gedeelte die de kat een schuilplaats biedt. 
Verder moet de ren voorzien zijn van een schaduwrijke plek, voer & drinken.
Het kitten mag wat ons betreft ook gerust onder toezicht naar buiten aan een tuigje. 
Dit alles enkel omwille van de veiligheid van het kitten, raskatten zien er nu eenmaal anders of vrij apart uit, en verder zijn ze ook vaak erg sociaal/vriendelijk van aard, waardoor ze ook makkelijker kunnen worden meegenomen/gestolen, of zelfs spontaan met vreemden zouden meelopen. Helaas weet je dan ook nooit waar of bij wie ze terechtkomen... En ook voor ons is het dan niet langer duidelijk waar onze kittens wonen.
Regelmatig horen we ook dat men spreekt over en volledig "veilige tuin", die de katten toegang verleent tot de hele tuin en waaruit deze niet kunnen ontsnappen... persoonlijk geloven we hier niet zo in, want katten zijn nu eenmaal zeer nieuwsgierig, en erg vindingrijk als ze iets bepaald in gedachten hebben of iets interessants buiten de tuin hebben gezien... Als ontsnappen op hun planning staat, dan zullen ze ook elk kans grijpen om in hun opzet te slagen. Een kleine opening, of iets waarlangs ze omhoog kunnen klimmen (boom, struiken, omheining/draad, houten panelen, oude muur, etc.) kan voldoende zijn om de kat te laten ontsnappen. 

* Een kitten/kat moet normaal kunnen functioneren, ze moeten dus over voldoende ruimte beschikken waar ze vrij kunnen rondlopen. Ze mogen dus niet worden opgesloten in kooien of schuurtjes, ook niet wanneer ze alleen moeten thuisblijven !
Wetende dat deze rassen echte gezinsdieren zijn, lijkt ons dit geheel vanzelsprekend.
In principe is het helemaal niet nodig om een kat in ruimte te gaan beperken, maar wanneer men echt niet wil dat de kat over de gehele woning beschikt wanneer er niemand thuis is, is beperking tot een bepaalde ruimte (bijv. de keuken of woonkamer) eventueel wel een mogelijkheid, maar dan moet men er zeker voor zorgen dat in deze ruimte al het nodige is voorzien (vers drinkwater, voer, speeltjes, kattenbak, krabpaal).
Wanneer men echter full-time gaat werken is het sowieso niet verstandig om de kat teveel in ruimte te beperken, dit kan zorgen voor stress bij de kat, en stress kan beter worden voorkomen !
Stress kan niet enkel voor een verminderde weerstand zorgen, maar het kan ook ziekten uitlokken, en verder komt het zowel de kat als uzelf niet ten goede... het kan o.a. voor ongehoord gedrag zorgen.

                      ~~ Denk eraan; de tevredenheid van een kat is voor een groot deel afhankelijk van de eigenaars. ~~

* Indien de (nieuwe) eigenaar verhuisd, dient deze ons op de hoogte te brengen over de nieuwe adresgegevens (wij passen deze dan aan op onze documenten). Dit geldt ook indien men een nieuw emailadres heeft, en het door ons gekende mailadres niet langer in gebruik is.

* De kat mag ook niet verwaarloosd worden, wat betekent dat het diertje zowel voldoende aandacht moet krijgen, als een goede verzorging.
Alvorens men een kitten koopt moet men ook goed nadenken welk ras het best bij u en/of uw gezinssituatie past, en waar uw voorkeur naar uitgaat... niet enkel qua uiterlijk, maar ook wat betreft het karakter.
Als fokker kunnen wij u bijkomende informatie geven over het karakter van onze kittens.

* Wanneer men voor een bepaald ras kiest, zorg er dan ook voor dat u kunt voldoen aan de evt. specifieke behoeften van het ras, sommige rassen hebben nu eenmaal meer vachtverzorging nodig dan andere, sommige rassen zijn zeer mensgericht en vragen hierdoor wat meer aandacht, etc.

* Een kitten koop je niet impulsief... ze zijn uiteraard erg schattig, maar de kittenperiode is slechts van korte duur, al snel zal het kitten een volwassen kat zijn, en helaas gebeurt het nog al te vaak dat men het beestje dan plots een stuk minder leuk vindt... 
Sommige katten worden slechts 10-15 jaar oud, maar een kat kan ook gerust 18-20 jaar oud worden (wij kennen zelfs mensen met katten die een leeftijd hebben (gehaald) van 22-26 jaar !), overweeg dus eerst goed of een kat bij u een volwaardig gezinslid zal worden, en u de verantwoordelijkheid wil nemen om zo'n lange tijd voor het diertje te zorgen.

* Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen waardoor de kat misschien niet langer bij de huidige eigenaar kan blijven... De eigenaar is dan verplicht om ons daarvan als eerste op de hoogte te brengen, de kat kan dus niet zomaar worden verkocht/weggegeven aan derden.
De kans bestaat dan dan wij het kitten of inmiddels volwassen kat terug in ons gezin opnemen, hetzij definitief of tijdelijk tot er een nieuwe geschikte thuis voor het diertje is gevonden. 
Indien het voor ons niet mogelijk is om de kat een nieuwe thuis te bieden, of indien de huidige eigenaar zelf iemand kent die de kat een geschikte thuis kan bieden (bijv. bij een familielid of iemand uit de vriendenkring), dan wordt de fokker ook hier van op de hoogte gebracht.
Als men echter niemand kent die de kat een geschikte thuis kan bieden, dan helpen wij graag bij het zoeken van een nieuwe eigenaar.
Wanneer het diertje een nieuwe thuis krijgt dient de fokker op de hoogte te worden gebracht van deze wijzigingen, en van de adresgegevens van de nieuwe eigenaar.
De nieuwe eigenaars nemen dan gewoon even contact met ons op, en krijgen op hun beurt de nodige documenten.

                ~~ ook een kitten die pas bij ons werd gekocht, wordt niet verkocht of weggegeven aan derden ! ~~

* Koop ook geen kitten als cadeau voor iemand anders... Een kitten kies je het best zélf, iedereen heeft tenslotte zijn/haar eigen specifieke voorkeur wat uiterlijk & karakter betreft. De toekomstige eigenaarkan beter zelf van tevoren kennis maken met het diertje, de ouders, en de cattery.

Wanneer een kitten (of ander huisdier) als cadeau wordt gegeven, dan kan het diertje daar zelf ook de dupe van worden en bijv. in het asiel belanden.

* Hou ook rekening met alle andere behoeften van het kitten/de kat... Zorg bijv. dat het diertje over voldoende klim-/speelmogelijkheden beschikt, een degelijke krabpaal is dan ook geen overbodige luxe.
En zorg dat er voldoende speeltjes aanwezig zijn, een kat heeft namelijk de behoefte aan afleiding & bezigheid, anders kan het diertje zich gaan vervelen (of gaan treuren wanneer er niemand aanwezig is), en dit kan voor ongehoord gedrag zorgen.
Een kat die een goede opvoeding krijgt, voldoende aandacht, en zich kan uitleven/amuseren, zal uw meubilair ook absoluut niet slopen.

* Een kat heeft ook beter een soortgenootje in de buurt, en is dus beter niet helemaal alleen (ook al is er bijv. altijd iemand thuis).
Dit hoeft zeker geen andere raskat te zijn, of een kat van hetzelfde ras... katten doen niet aan rassendiscriminatie, het andere katje kan/mag dus ook gerust een HTK-katje zijn, zoals bijv. een asielkatje.
De meeste katten vinden het zeer fijn om een speelmaatje in de buurt te hebben. Ze gedragen zich dan ook vaak meer ontspannen, en zullen zich niet vervelen of gaan treuren.
Er wordt soms wel 'ns onterecht gedacht dat katten die een soortgenootje in de buurt hebben zich afstandelijker gaan gedragen tov hun eigenaars, maar dit is absoluut niet het geval ! De zaken die katten bij de mens "zoeken" kan een soortgenoot hen niet geven, en wat ze bij hun soortgenootje vinden, kunnen wij hen dan weer niet bieden.
Uiteraard moeten twee vreemde katten steeds even wennen aan mekaar, maar het wennen is slechts tijdelijk, en vaak zijn ze al snel onafscheidelijk.

* Vaak wordt gedacht dat bijv. een pup een opvoeding nodig heeft, en een kitten niet... mis dus !
Ook een kitten heeft een opvoeding nodig, al is de opvoeding van een kat & hond wel enigszins verschillend. Maar men kan een kat perfect aanleren wat wel & niet mag, en indien je de naam van de kat in de kittentijd regelmatig gebruikt, zal de kat ook perfect zijn/haar eigen naam herkennen.
Een opvoeding kan in de toekomst ook eventuele frustraties bij de eigenaars voorkomen.
En een kat die een goede opvoeding heeft gekregen, zal ook een gezellige huisgenoot zijn ! 

* Er mag absoluut niet worden gefokt met kittens die als liefhebberkitten werden verkocht ! In het contract staat vermeld dat het diertje op de aangegeven leeftijd (tussen 6-8 maand, eerder mag maar hoeft niet) moet worden gecastreerd.
De fokker wenst hiervan een dierenartsbewijsje te ontvangen.
De stamboom wordt steeds na castratie aan de nieuwe eigenaars bezorgd.
Wanneer het kitten reeds door één van onze dierenartsen werd gecastreerd, wordt de stamboom uiteraard meteen meegegeven bij overdracht van het kitten.

* Met liefhebber-kittens mag men echter wel showen indien men dit wenst. Houdt hierbij echter wel rekening met het welzijn van het kitten... niet elke kat houdt ervan om regelmatig te vertoeven in dergelijke drukte. Helaas vergeet men bij showen soms wel 'ns het welzijn van de kat, en wordt er enkel deelgenomen aan shows uit eigen belang... Het zal de kat een worst wezen of hij/zij al dan niet een prijs of titel heeft gewonnen.
Als de kat showen niet fijn vindt, dan kun je je daar beter bij neerleggen, stress kan tenslotte één van de voornaamste oorzaken zijn van verminderde weerstand, of van ziekten zoals FIP, welke altijd een dodelijke afloop kent.

* Indien een kitten voor de fok werd verkocht, wordt de stamboom uiteraard eveneens meteen aan de nieuwe eigenaar bezorgd (mits deze reeds aanwezig is bij de fokker).
Wanneer deze nog niet aanwezig is, zal de stamboom bij ontvangst zo snel mogelijk aan de nieuwe eigenaar worden bezorgd.
Er mag op volgende verantwoorde wijze met het kitten worden gefokt, zie hieronder...
In geval het een poesje betreft;
- De poes moet minimum 1 jaar oud zijn (volwassen leeftijd) alvorens ze haar eerste nestje krijgt.
- Bij voorkeur krijgt de poes slechts één maal per jaar een nestje, met een maximum van 3 nesten per 2 jaar.
- Ze zal enkel worden gedekt door een raskater (met stamboom) waarvan de verparing is toegestaan/erkend.
- Er zullen géén katertjes uit het eerste nestje worden verkocht als dekkater.
- Per nest zullen er max. 2 poesjes voor de fok worden verkocht, de andere kittens zullen als liefhebber-kittens worden verkocht (huisdier en/of show), met verplichting tot castratie --> dit kan ofwel bij de eigenaar/fokker alsook bij de nieuwe eigenaars van deze kittens.
- Voor elke nakomeling van de poes zal een stamboom worden aangevraagd bij een erkende vereniging.
- Wanneer het niet langer wenselijk of verantwoord is om nog langer met de poes te fokken, zal deze zo snel mogelijk worden gecastreerd.

In geval het een kater betreft;
- In overleg met de fokker zal worden bepaald of het katertje al dan niet buitendekkingen mag geven.
- Er zal eveneens in het contract (en na overleg) worden bepaald of er zonen van de desbetreffende kater voor de fok mogen worden verkocht.
- Voor elke nakomeling van de kater zal een stamboom worden aangevraagd.
- De kater zal worden getest op HCM, PKD, FIV & FeLV.
Wanneer er buitendekkingen worden gegeven zal er eveneens op regelmatige basis worden getest op FIV & FeLV.  
- In geval de kater in een apart katerverblijf zal leven, dan zal hij voldoende worden voorzien van aandacht, en hij zal eveneens de nodige verzorging krijgen... Wij verkopen geen katertjes om in algemene afzondering te leven, een kat verdient voldoende aandacht & verzorging te krijgen, ongeacht het geslacht of doel.
- In geval men de kater in een apart verblijf zet, dan moet het verblijf voldoen aan de behoeften van de kat, dwz dat de kater over voldoende ruimte zal beschikken, dat er speel-/klimmogelijkheden aanwezig zijn, dat er eveneens ten minste één knusse slaapplek aanwezig is, en dat hij net als katten die binnenshuis leven kan genieten van een nette omgeving.
- Wanneer de kater niet langer als dekkater wordt ingezet, zal deze gecastreerd worden. In overleg met de fokker (cattery Starlicious) kan evt. worden beslist om hem te herplaatsen als zijnde dekkater, mits de nieuwe eigenaars ook aan bovenstaande voorwaarden kunnen/zullen voldoen.
In dat geval zal de nieuwe eigenaar de fokker van de kater op de hoogte brengen over de adresgegevens e.d., en zal deze een aangepast document ontvangen.
 

 ~~ Medisch ~~
* Een kat (of ander huisdier) is geen stuk meubilair, maar wel een levend wezen, en vanaf de aanschaf ben je voor je huisgenootje verantwoordelijk. Wij hechten zeer veel belang aan de gezondheid van onze kittens, en ze mogen enkel verhuizen wanneer ze volledig gezond zijn verklaard, maar een huisdier kan net als mensen (jezelf, partner, je kind) door bepaalde omstandigheden plots medische hulp nodig hebben... bijv. door ouderdom e.d., maar ze kunnen ook net als wij ziek worden; verkoudheid, allergie, diarree, etc.
Zorg er dan ook voor dat je in de mogelijkheid bent om het diertje deze hulp te bieden, denk daar dus goed over na vooraleer je een kitten aanschaft.

* Als de kat ooit wordt aangetroffen (hetzij door derden) als zijnde verwaarloosd, ondervoed, mishandeld, of in slechte gezondheid gedurende een onredelijke periode (zonder medische tussenkomst), dan heeft de fokker het recht (!) om het diertje terug te eisen.
In dit geval zal de kat onvoorwaardelijk worden teruggegeven aan de fokker, dit geldt voor de gehele levensduur van de kat.
Indien dit eveneens niet op een onderlinge & volwassen manier kan doorgaan, dan zien wij ons genoodzaakt om verdere stappen te ondernemen, dit enkel in het belang van het dier. Gezondheid & welzijn moet voor een dierenliefhebber vanzelfsprekend zijn, en worden gezien als een verplichte verantwoordelijkheid.
Onder "verwaarloosd" of "mishandeld" wordt o.a. verstaan (maar niet gelimiteerd tot deze opsomming);
- overbodige heelkundige ingrepen, zoals ontklauwen (definitief verwijderen v/d nagels),... Dit is trouwens bij wet verboden !
- Afzonderen of opsluiten in een schuur of kooi.
- Eventuele gezondheidsproblemen niet (tijdig) laten nakijken/behandelen door een dierenarts.
- De kat langer dan twee dagen laten vasten zonder raadpleging van een dierenarts, of zonder medisch advies.
- Andere slechte condities zoals een ernstig verwaarloosde vacht (bijv. geen aandacht besteden aan klitten/vervilting, niet behandelen van abnormale haaruitval/kale plekken, huidallergie/onverklaarbare wondjes/schilfers, alsook het niet behandelen van zowel interne als externe parasieten zoals vlooien, mijten, wormen, schimmelinfectie, etc...)
- Het niet behandelen van infecties of andere aandoeningen.
- Geen maatregelen nemen ter voorkoming van bepaalde infecties/besmettingen (zoals bijv. niet behandelen tegen worm-infecties)
- Het verwaarlozen van de inentingen, en jaarlijkse gezondheidscontrole.

* Onze kittens krijgen allemaal een garantie mee !
Want ook als fokker heb je nu eenmaal verantwoordelijkheid, zo vinden wij. Daarom geven wij steeds een garantie van 1 jaar na overdracht.
Daarnaast krijgen ze ook allemaal een contract mee, waarin dit kittenbeleid zit verwerkt, alsook de garantie.
Echter, in bepaalde gevallen kan het kittencontract een beetje afwijken, en in dat geval zal de geïnteresseerde (potentiële koper) hiervan tevoren op de hoogte worden gebracht.  
Het contract wordt ook steeds van tevoren door de geïnteresseerde (koper) gelezen, zodat er achteraf geen misverstanden ontstaan, en waardoor zowel de fokker als koper weten wat ze van mekaar mogen verwachten.
Pas nadat men het contract heeft gelezen en hiermee akkoord gaat, kan het kitten worden gereserveerd, bij reservering wordt het contract door beide partijen ondertekend. Elk contract wordt uiteraard in tweevoud opgemaakt, waarvan een exemplaar voor de fokker, en eentje voor de toekomstige eigenaar.
Het contract bevestigd tevens dat de fokker verklaard dat het kitten in goede gezondheid verkeerd op het moment van overdracht, en het kitten vlak voor de overdracht een laatste check-up heeft gekregen van onze dierenarts of in de dierenkliniek waar onze katten/kittens onder toezicht staan.
- Eventuele aandachtspunten waarvan de fokker op de hoogte is, worden steeds van tevoren meegedeeld ! (zoals bijv. een overgevoeligheid voor bepaalde zaken, etc.)
Bijkomende informatie met betrekking tot het niet naleven van het kittencontract, en andere info staan in het contract vermeld.  

* Wij blijven ook altijd bereikbaar voor onze kittenkopers, als er een probleem is of wanneer men vragen heeft, kan men ons steeds bereiken, wij staan altijd klaar met raad & daad. Uit het oog is bij ons niet uit het hart !

                                                                                      ~~~~~~~~~~~~~~

Dit kittenbeleid/-contract lijkt misschien veel, maar er zijn wel meer fokkers die dergelijke zaken in hun contract vermelden, en het is dan ook absoluut niet onze bedoeling om hiermee mensen af te schrikken, we willen enkel dat onze kittens een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan, en wellicht is dit ook voor andere dierenliefhebbers evident.
Wij stellen dan ook bewust geen absurde eisen of voorwaarden, met dat soort zaken houden we ons niet bezig, maar we willen enkel dat onze kittens ook bij hun nieuwe eigenaars een gelukkig leventje leiden, met voldoende aandacht, en in goede gezondheid.
We besteden heel wat tijd & zorg aan onze katten/kittens, en het lijkt ons dan ook geheel vanzelfsprekend dat ze ook bij hun nieuwe thuis niks tekort komen.

Sommige mensen vinden een kat "maar" een kat, en vindt men het niet nodig om het diertje voldoende te voorzien van aandacht & een goede verzorging... In dat geval koopt men beter geen kat of ander gelijkaardig huisdier... 


Overweeg in dat geval een vis ofzo, deze is in aankoop een stuk goedkoper en heeft heel wat minder aandacht nodig. ;-)

~~ We zijn van mening dat een echte kattenliefhebber bovenstaande zaken vanzelfsprekend vindt, en deze ook graag over heeft voor z'n huisgenootje. ~~



Picture
©cattery-Starlicious. All Rights Reserved.
Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.